Vi er veldig glade for at containerrederiet Viasea velger å legge Larvik til sitt linjetilbud. Rederiet har sin satsning på shortsea-trafikken mellom Europa, Baltikum og Norge, og  underbygger i så måte vårt viktige mål om å få gods over fra vei til sjø. Vi ser frem til Viasea sitt første anløp i Larvik havn torsdag 3. desember, og de mulighetene dette gir for næringslivet i regionen, sier havnedirektør Jan Fredrik Jonas.  

Lanseringen av rute nummer to, Moerdijk - Oslo - Larvik - Kristiansand imøtekommer markedets etterspørsel etter kapasitet mellom kontinentet og Norge. To avganger hver uke gjør sjøfrakt fra kontinentet til en enda tøffere konkurrent for gods på vei, melder Viasea i sin pressemelding.

Viasea er en dedikert shortsea operatør med to hovedmål; å tilby det beste sjøfraktalternativet til godstransport, og levere den mest pålitelige shortsea-tjenesten i markedet.

Vi er veldig stolte av å utvide servicen ytterligere, og tilbyr nå høyere frekvens fra Nederland til Norge. Høy kvalitet og forutsigbar service vil fortsatt være vårt hovedfokus. Med ankomst Oslo mandag morgen og torsdag morgen, føler vi oss sikre på at vi kan flytte enda mer last fra vei til sjø, sier administrerende direktør Viasea Shipping, Morten Pettersen.

Larvik som ny havn
Rederiet sier videre at Larvik havn opplever en økning i aktivitet, og for Viasea er det en strategisk viktig havn å legge til i ruteplanen. Larvik havn er Norges nest største havn, og gir Viasea utvidet geografisk dekning.

Om Viasea
Rederiet Viasea Shipping AS ble etablert høsten 2016 og har avdelinger i Norge og Nederland. Selskapet fokuserer hovedsakelig på shortseatjenester i Europa. Oppstarten var en fast, ukentlig tjeneste mellom Moerdijk (Rotterdam) - Moss og Oslo.
I 2018 utvidet Viasea sin tjeneste med en fast, ukentlig tjeneste fra Baltikum til Oslo, via Polen. I tillegg ble havnen i Kristiansand lagt til Rotterdam - Oslo-tjenesten.
Viasea er et norskeid selskap, og er uavhengig av andre rederier.

zzz